zoek in de uitspraken van het
Tuchtcollege voor de Scheepvaart:
 

Juridische bijstand

Er zijn verschillende mogelijkheden tot het verkrijgen van rechtsbijstand als u als betrokkene dient te verschijnen voor het Tuchtcollege voor de Scheepvaart.

De NVV, Nederlands Vereniging voor Vervoerrecht, heeft een lijst samengesteld van maritieme advocaten die beschikbaar zijn voor zaken bij het Tuchtcollege voor de Scheepvaart. Op deze pagina op de website van de NVV vindt u informatie over rechtsbijstand en een lijst van advocaten gespecialiseerd in maritiem recht.

De vakbond Nautilus verleent juridische bijstand aan haar leden. Op deze pagina op de website van Nautilus vindt u daar informatie over.
Nautilus International is een vakbond en professionele organisatie die opkomt voor de belangen van ruim 20.000 maritieme professionals in het Verenigd Koningrijk, Nederland en Zwitserland. Nautilus heeft leden in alle sectoren van het transport over water wereldwijd, van olietankers op de grote vaart tot riviercruiseschepen op de binnenwateren.
Fair Treatment App
De leden van Nautilus werken in een gevaarlijke bedrijfstak en lopen tijdens het uitvoeren van hun werk veel risico's. Criminalisering is een groot probleem voor de maritieme beroepsgroep. Nautilus heeft een Fair Treatment App om haar leden direct toegang te geven tot advies en juridische ondersteuning van de vakbond na een incident op zee.
Het bredere Nautilus ondersteuningsnetwerk voor volledig betalende leden omvat een 24/7 hulplijn, een wereldwijd netwerk van advocaten én JASON (Joint Assistance & Support Network) het advies en assistentiesysteem dat wordt beheerd in samenwerking met de 22 maritieme vakbonden in de Nautilus Federatie.
Als u als lid en als betrokkene voor het Tuchtcollege voor de Scheepvaart moet verschijnen, dan kan Nautilus voor een deskundige raadsman en bijstand zorgen.

De kapiteinsvereniging (NVKK) verleent ook juridische bijstaand aan haar leden. Bent u lid, neem dan contact op met de NVKK.